Alle klubbene fikk
sine kretsmestre!

KM på skøyter for Hedmark er over. Samtlige aktive klubber i Hedmark fikk sine kretsmestere. Kongsvinger SK utmerket seg med to. 88 løpere stilte til start i Vikingskipet 3. og 4. juledag.

Lederen i Hedmark skøytekrets, Svenn Erik Ødegaard er godt fornøyd med arrangementet.

– Selv om det var visse problemer med det nye tidtakersystemet, ble det et vellykket KM i Vikingskipet. Det er imidlertid et tankekors at KM ikke teller så mye for mange løpere. KM har blitt et stevne som blir uteglemt når sesongopplegget for de litt eldre løperne blir lagt opp. I år valgte vi å legge KM i Vikingskipet. Det hjalp imidlertid ikke på deltakelsen i KM-distansene for de eldre klassene. Vi er imidlertid kjempefornøyd med deltakelsen i rekruttklassene. Det viser at det er mulig å få fram nye skøyteløpere også i Hedmark, konstaterer Svenn Erik.

Kretscupen
KM var også årets første løp i kretscupen 2008/2009. Etter første løp har Sand IF tatt en soleklar ledelse i cupen. På plassene bak følger Hamar IL og Stange Spk. Neste løp i kretscupen går på Kongsvinger 10. januar (Vingerløpet). I sin tale til løperne under premieutdelingen oppfordret Ødegaard alle løpere som var samlet i Vikingskipet om å stille på de neste løpene i kretscupen.

Stor klasse
Klasse jenter 12 år skilte seg klart ut i antall deltakere. Åtte løpere kjempet om tittelen kretsmester. Til slutt var det Martine Ripsrud fra Stange Spk som sikret seg tittelen i klasse jenter 12 år. På plassene bak Martine fulgte Sand-trioen Ida Sanderud, Thea Fløiten og Vilde Bakkeli Sand. Denne jenteklassen blir det spennende og følge videre fram mot Landsmesterskapet på Geithus i februar.

Kretsmestere 2009: Foran f.v.: Ingrid Bjørnsmoen Næss (Tynset IF), Martine Ripsrud (Stange Spk.), Stian Viken (Sand IF). Bak f.v.: Thomas Solberg Thorsrud (Brumunddal Skøyter), Ole Hermann Sørli (Kongsvinger SK), Torbjørn Sørli (Kongsvinger SK) og Viktor Nybråten (Hamar IL).
Jenter 12 år: Foran f.v.: Ida Sanderud (Sand IF), Martine Ripsrud (Stange Spk.) og Thea Fløiten (Sand IF). Bak f v.: Vilde Bakkeli Sand (Sand IF), May Helen Hansson (Tynset IF) og Synne Wiik Larsen (Tynset IF). Ikke med på bildet: Silje Eikemo Hagen og Jeanette Hågensen (begge Stange Spk.).