Populært besøk
på kretssamlingen

Suksessen med kretssamlinger for løpere i aldersgruppa 10-16 år i Hedmark fortsetter. Sesongens tredje samling som ble arrangert av Stange SpK, var ikke noe unntak.

I og med at sommerisen ligger i Vikingskipet, fikk de denne gangen også en rikelig mulighet til å prøve skøytene.
 
Under ledelse av meget dyktige trenere fra Stange Spk, fikk de rundt 30 løperne en meget positiv opplevelse. I tillegg til selve skøyteopplevelsen fikk løperne oppleve utrolig mye i løpet av helga. Til tross for mye skøyter, ble nok helgas høydepunkt samlingen i klubbhuset på Stange lørdag kveld. Skøytestjernene Hege og Håvard Bøkko var invitert til å fortelle om veien fram til suksess.
 
Lydhøre rekrutter, blant dem Magnus Ripsrud (bildet over) fikk høre hva søskenparet hadde gjort for å oppnå den suksessen de har opplevd på skøytebanen. Løperne snappet opp mye av Håvard og Hege. Mange av foreldrene til løperne hadde også møtt opp for å høre på søskenparet fra Hallingdal.

– Den viktigste årsaken til vår framgang, er allsidighet. Selv om vi har hatt en forkjærlighet til skøyter i alle år, har vi passet på og holde på med mange aktiviteter. Vi har hatt den formeningen at du får god trening selv om du ikke går på rulleskøyter eller sklibrett. En god tur i fjell og mark kan være like viktig, fortalte søskenparet.
 
Hol IL som er landslagsløpernes moderklubb har også betydd utrolig mye for deres suksess på skøytebanen, og klubbtilhørigheten har veldig mye og si for en løpers framgang.

– Du kan være en utrolig god skøyteløper. Har du imidlertid ikke en klubb bak deg som står på både natt og dag for å legge forholdene til rette, er det veldig vanskelig å nå langt på skøytebanen. Hvis du ikke har skøyteis, er det helt umulig å bli god på skøyter. Derfor er det viktig at dere setter pris på den innsatsen til ildsjelene i klubbene, var budskapet til Hedmarks skøyteløpere.

Etter foredraget tok søskenparet seg god tid til autografskriving og en liten prat med flere av løperne. Heltestatusen til Håvard og Hege ble ytterligere forsterket blant Hedmarks yngste skøyteløpere.

Etter helgas samling på Stange gjenstår nå en høstsamling. Denne skal gjennomføres på Tynset første helga i september. Hedmark skøytekrets håper på like stor oppslutning om den siste samlingen. Årets samlinger er et prøveprosjekt. Stemningen både blant løpere, trenere, ledere og foreldre, og dette tilsier at skøytekretsen ikke stopper opp etter dette året. Ordningen med kretssamlinger bør fortsette!

Foran: Hege Bøkko (t.v.) og Håvard Bøkko. 1. rekke f.v.: Line Hoberg (Stange), Camilla Lund (Leinstrand), Andreas Nyberget (Hamar), Ida Sanderud (Sand), Silje Eikemo Hagen (Stange), Vilde Bakkeli Sand (Sand), Stine Sjøberg (Eidsvold TF). 2. rekke f.v: Espen Sjøberg (Eidsvold TF), Magnus Nordby (Stange), Leif Marius Ovli (Hamar), Ivar Refsdal (Hamar), Anna Braathen (Kongsvinger), Emma Eikemo Hagen (Stange), Ida Eikemo Hagen (Stange). 3. rekke f.v.: Selma Bø Lysø (Kongsvinger), Amanda Bø Lysø (Kongsvinger), Magnus Ripsrud (Stange), Stina Ringnes (Sand), Isak Høiby (Kongsvinger), Tobias Nordby (Stange), Tore Braathen (Kongsvinger). 4. rekke f.v.: Lene Hoberg (Stange), Inga Anne Vasaasen (Stange), Sondre Bunes (Sand), Martine Ripsrud (Stange), Per Ringnes (Sand), Thea Fløiten (Sand) og Robin Nicolai Gruben (Sand)