STARTSIDE

NYHETER

ARTIKLER

KONTAKT

ORGANISASJON

BILLETTER

OVERNATTING

FUNKSJONÆRER

PROGRAM

MEDIAINFO

TIDLIGERE VM

REKORDER

DELTAKERE

RESULTATER

HSK

NSF

ISU


E-POST

TOURIST INFO

SIST OPPDATERT: 23.10.07 11:05
WEBMASTER:
GUNNAR NYGÅRD

 

NYHETER


- Fenomenal bane
Sølvvinner Casey Fitzrandolph uttrykte stor begeistring for Vikingskipet som skøytearena under pressekonferansen etter VM. - Isen er svært god og publikummet fantastisk, sa han. - Dette er min lykkearena, jeg fikk bronsemedalje under forrige sprint-VM på Hamar i 1997.


Lørdagens gladeste!
Den store overraskelsen lørdag var vinneren av kvinnenes 1000-meter, Anzhelika Kotyuga fra Hviterussland. Under sprint-VM i fjor ble hun bare nummer 17. Selv om hun har vist gode resultater tidligere i vinter, ga hennes seier høye odds selv blant skøyteekspertene.
 
Over 200 frivillige 
Som vanlig under de store mesterskapene i Vikingskipet, er medlemmer av Vikingskipets Venner sentrale brikker i VM-arrangementet. De utfører en rekke tjenester både i og utenfor hallen. 
 
Biskopen er til stede 
Blant gjestene på tribunen er Hamar-biskopen Rose Marie Köhn, som er kjent for sin store interesse for skøyter. Fylkesmannen i Hedmark, Sigbjørn Johnsen er også blant tilskuerne.

Media-invasjon 
Over 200 representanter fra ulike media er til stede under VM. Pressetribunen er nesten like fullsatt som under OL i 1994. Den store interessen skyldes ikke minst at det bare e 20 dager igjen til OL.
 
Fortsatt billetter igjen søndag 
Du kan få kjøpt billetter til søndagens stevne ved inngangen fra kl 10.00 når portene åpnes. Det var sent lørdag kveld fortsatt i underkant av 1000 billetter igjen.

Høydepunktene står i kø! 
Det ligger an til en meget spennende dag i Vikingskipet lørdag. 
Les mer om dette og siste nytt fra VM-byen her!

Stille, stille...
Avslappet, hyggelig og forventningsfull. Slik kan vi karakterisere stemningen i VM-byen onsdag kveld. På grasmatta i Vikingskipet trente Pawel Abratkietwicz fra Polen svingteknikk. STEMNINGSRAPPORT
 
Catriona og Jeremy er favoritter
Skal vi tro de som leser Skøytesport på internett, blir det to kanadiske gullvinnere i VM. Catriona Le-May Doan og Jeremy Wotherspoon har begge tatt en klar ledelse i avstemmingen, som du finner HER!
 
Outsider fra Korea
Bare 16 år gammel deltok Kyu-Hyuk Lee i OL i Vikingskipet. Han ble nummer 36 på 500 og nummer 32 på 1000 meter. Nå er han innehaver av verdensrekorden på 1500 meter med 1.45,20. Ikke nok med at den blide koreaneren er en av outsiderne til VM-tittelen i sprint; han er også en av Ådne Søndråls hardeste utfordrere til OL-gullet på 1500 senere i vinter.

NOEN AV FAVORITTENE: MENN  KVINNER

Underholdning
Ingen er bedre til å skape stemning på skøytestevner enn det nederlandske orkesteret Kleintje Pilsen, som har mange gjesteopptredener i Vikingskipet bak seg. I år får de også konkurranse av lokale musikanter fra Hamar.

Skøyteshow fredag kveld
Etter trekningen i Hamar Rådhus fredag klokka 18.00, blir det god, gammeldags kanefart gjennom gågata og påfølgende skøytefest i teltet ved Stallgården. Blant de som skal underholde er en ikke ukjent kokk ved navn Bjarne Rimi, og det blir mye sang og musikk.
 

VM-festen har startet!
Med stor entusiasme og ekte idrettsglede markerte deltakerne på Hamar ILs skøyteskole starten på VM-festen lørdag ettermiddag.

LES MER!

Grunde og Edel eldst
Blant de 135 foreløpig påmeldte løperne er våre egne Edel Therese Høiseth og Grunde Njøs som er de mest erfarne. Edel fyller 36 år 27. januar i år, mens Grunde blir 35 20. juni. Yngst blant sprinterne er Shannon Rempel fra Canada og Yu Fengton fra Kina, som begge er 17 år gamle.

FORELØPIG DELTAKERLISTE

Ådne foran Shimizu!
En jublende Ådne Søndrål har funnet sin plass i gågata i VM-byen!

LES MER

Ledige hotellrom!
Etternølerne har fremdeles muligheter til å sikre seg hotellplass i Hamar under VM. Rica Olrud Hotel har noen ledige rom. Interesserte kan henvende seg på tlf. 62 35 01 00, eller per e-post
gsjetne@rica.no.
 
Hektisk innspurt
Når er det bare få dager igjen før startskuddet smeller for sprint-VM. En stor arrangørstab er parat til å ta i mot et stort antall løpere, ledere gjester og tilskuere fra fjern og nær.

LES MER
Gunstig bil-avtale er inngått
En stort antall løpere, pressefolk og andre gjester trenger transport i forbindelse med VM, både til og fra Gardermoen og mellom hotellene og Vikingskipet. En lokal bilforhandler stiller materiell til disposisjon for arrangørene.
LES MER

 
To nye pins i salg nå
To nye pins er nå lagt ut for salg, henholdsvis i blå og rød grunnfarge. Opplaget er begrenset! Er du heldig, kan fortsatt få tak i den hvite. Kjøp våre pins i Vikingskipet, eller bestill gjerne per e-post (minimum 10 stk. - porto og oppkravsgebyr kommer i tillegg). BESTILL HER!
 
Benytt anledningen til å oppleve
«The Fastest Man & Woman on Earth»!
Ikke nok med at Hiroyasu Shimizu regnes som verdens raskeste mann; under VM får vi også oppleve den kanadiske fartsstjernen Catrion LeMay Doan (bildet). I tiden framover mot mesterskapet vil vi bringe en rekke artikler og reportasjer. I tillegg til å lese mer om den kommende begivenheten, kan du nå finne stoff om Oscar-statuetten, et tilbakeblikk på sprint-VMs historie og artikler om skøytesportens legendariske utøvere.
(Foto: Martinus Bergsma)
 
ARTIKKEL-MENY

 

- Vi gleder oss!
- Målet vårt er å arrangere det beste internasjonale mesterskapet noen gang i Vikingskipet, sier lederen i Hedmark Skøytekrets og koordinator i sprint-VMs hovedkomite, Per Nordby. De ulike underkomiteene er godt i gang med forberedelsene, og det er en meget rutinert stab som gleder seg til å ta i mot verdens fremste sprintere i januar.  
 

Shimizu på plass
Under rulleskøyteshowet på Hamar i august fikk vår "gamle" sprintkonge Frode Rønning æren av å  avduke en statue av verdens beste sprinter gjennom tidene, japaneren Hiroyasu Shimizu. Under sprint-VM vil Shimizu forøvrig bli overrakt årets Oscar-statuett. Med nærmere 2000 tilskuere i Strandgata ble rulleskøyteshowet en stor suksess. Wieteke Cramer (på bildet sammen med Anette Tønsberg) og Petter Andersen gikk seirende ut av finaleheatene.
LES MER I SKØYTESPORT
 

 

 
Nok et VM på Hamar

Ikke nok med at verdens skøyteinteresse er konsentrert mot Hamar i januar - i mars arrangerer Storhamar IL og NSF juniorverdensmesterskapet i kunstløp i Hamar OL-Amfi, Nordlyshallen. VMs NETTSIDER
 

Hit Counter