Stavangerpokalen til Sand

Sand IFs skøytegruppe fikk årets «Stavangerpokal» på skøytetinget. I juryformann Arild Gjerdes fravær overrakte NSFs sportssjef Øystein Haugen pokalen til Sand IFs skøyteleder, Svenn Erik Ødegaard (bildet). Juryens begrunnelse lød slik:

«Pokalen går i år til en klubb som i de siste decennier har vært en av de største og mest veldrevne i norsk skøytesport, med løpere og ledere som viser stor entusiasme og ekte skøyteglede. Det sies at nordmenn er født med ski på beina. For kommunen vår klubb hører hjemme i er det vel riktigere å si at der blir man født med skøyter på beina! Omtrent alle barn som vokser opp i denne bygda vil på et eller annet stadium komme bort i skøytesporten. I denne bygda er skøytesport virkelig kultur. Klubben det er tale om hadde i 1990 28 løpere med konkurranselisens. Siden har antallet økt jevnt og sikkert uten de helt store kvantesprangene, men siste sesong slo de til med en radikal økning og noterte seg for det høyeste antall for en enkelt klubb i skøytelisensens historie: 71 konkurranselisenser! I tillegg har de registrert 76 barn som har deltatt på skøyteskole på klubbens koselige hjemmebane: Prestberget. Stavangerpokalen 2007 tildeles skøytegruppa i Sand Idrettsforening, Nord-Odal».

Bildet: Stanges Jens Vaasåsen gratulerer Svenn Erik Ødegaard og Sand med pokalen. I midten Sands Tor Jøran Sætre og HSKs sekretær (og Sand-medlem!) Gunnar Nygård.